moveonup.nu

moveonup.nu

Vetenskaplig förklaring på håravfall

juni 9th, 2011 · No Comments · Okategoriserade

Alla drabbas av håravfall någon gång i livet. Män eller kvinnor, unga eller gamla, ingen kommer undan denna jobbiga process. Processen då laserljus (energi) träffar hårcellerna och får cellerna att växa bättre är en form att fotokemi, kallad biostimulering. Det är denna form av process som är avgörande för behandling av håravfall eller tunt hår med hjälp av laser. Energin från lasern tränger in i mitokondrierna som finns inne i varje hårcell och där tas ljuset upp av kromoforer som ser till att en kemisk reaktion producerar ATP – cellens energi (motsvarande glukos i våra muskler eller enkla sockerarter i fotosyntesen i naturen).

Allt detta är mycket komplicerade reaktioner och alls inget som är lätt att förstå. Däremot är det avgörande för vilka som skall tappa håret tidigt i livet eller dom som skall kunna behålla sitt fina hår och inte bli tunnhårig förrän lång in i livet.

 

 

Tags:

No Comments so far ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.